Blagdani i elektro instalacije

 

Dragi naši posjetitelji, sadašnji i budući klijenti. Povodom nadolazećih blagdana bismo vam željeli skrenuti pažnju na potencijalne opasnosti i oštečenja elektro instalacije kod spajanja ukrasnih lampica. Naime svake godine se mogu pročitati tužne vijesti o elektro šokovima ili požarima izazvanim s božićnim lampicama, dekorativnom rasvjetom vaših balkona, pročelja ili cijelih objekata, kuća vikendica idr…

Dakle, većina smatra da su lampice bezopasne i sigurne za upotrebu, to mišljenje je nažalost krivo i zbog takvog razmišljanja dolazi do nezgoda ili još gorje katastrofa. Lampice loše kvalitete imaju lošu izolaciju kao i vodič “žicu”. loš vodič uzrokuje zagrijavanje te se loša izolacija topi.To može uzrokovati kratak spoj, elektro šok i zapaljenje.

Kako bi ste izbjegli crne scenarije, preporučujemo vam kupnju kvalitetnih rasvjetnih dekoracija, tipa led lampica koje su u startu nešto skuplje ali troše znatno manje struje i samim time manje zagrijavaju vodiče. Ako niste sigurni u kvalitetu vaših lampica, nikako ih ne ostavljajte upaljene duže vrijeme bez nadzora “vašeg prisustva”. Lampice bi se trebale spajati na priključno mjesto s odgovarajućim osiguračima i vaša bi mreža trebala biti ispravna. Ako niste sigurni da su vaše elektro instalacije ispravne, slobodno nam se obratite za savjet putem našeg kontakt obrasca, Rado ćemo vam pomoći i savjetovati vas.